Utrikesnytt

UTRIKESNYTT

Du hittar våra nyheter hos Google

10 000 tals personer beräknas använda Destinationskollen.se

När semesterdagarna planeras in rusar semesterfirande människor till Destinationskollen.se

Regler, inreseregler, krav, vaccineringskrav – vi har hört det mesta och nu är svenskar mer noggrannare än någonsin då man som resenär är medveten om att inreseregler snabbt kan komma att ändras.

Många länder i världen har av förklarliga skäl inte samma lagar och regler som vi har hemma i Sverige, till vissa länder får vi svenska medborgare resa till utan att ens behöva meddela berörda myndigheter om att vi är på väg medans det i andra länder ställs mycket höga krav på oändlig dokumentation för att ens få frågan prövad.

Destinationskollen.se hjälper till och tar reda på korrekt information för dig som ska ut och resa i världen.

Det är viktigt att du som svensk är införstådd i att andra länder har sina egna lagar och regler

Det finns inga globala lagar och regler. Sådana lagar och regler som gäller i Sverige som kan antas vara självklara behöver nödvändigtvis inte gälla i det land man reser till. Alla länder i världen har egna lagar och regler samt följer sin egen ideologi.

När man reser till ett annat land är det givetvis viktigt att man har tillgång till den information som krävs. Exempelvis vid inresa. För att undvika att resan kanske avbryts redan på flygplatsen hemma i Sverige är det alltid att föredra att kontrollera hur man bör förhålla sig till de regler som finns för att få resa till destinationen.

Vissa länder har oändliga krav medans andra länder knappt har några alls

För att få besöka ett land som svensk finns det en hel del att tänka på och en del länder har väldigt många steg man behöver ta sig igenom för att flygbolagen ska få transportera dig till destinationen.

En del länder kräver vaccineringsbevis, gula febernkort, visum innan ankomst, personbevis, föräldramedgivande, bestyrkta kopior på bankkonton, anställningsavtal med mera medans andra länder inte har några speciella krav för dig som svensk. På vissa platser i världen får du stanna i 1 år utan någon som helst dokumentationskrav medans i andra länder där man endast låter turister uppehålla sig i landet i max 7 dagar kräver oändliga handlingar.

Tänk alltid på att ha rätt information innan du bokar och betalar för din resa

Många svenskar älskar att resa till bl.a värmen och det är givetvis förståeligt – men ha alltid koll på vilka inreseregler som gäller innan du bokar din resa annars kan resan avbrytas och inga pengar återbetalas för exempelvis flyg och hotellnätter.

Besök Destinationskollen.se för att ta fram aktuell information om destinationskrav