Utrikesnytt

UTRIKESNYTT

Du hittar våra nyheter hos Google

Sök
Stäng denna sökruta.

Saknade brukarkort för fordon – bilen beslagtogs av polisen

Johan hade lånat mammas bil men det trodde inte polisen på och beslagtog bilen

En kväll när Johan var på väg till matbutiken för att handla mat till sig själv och mamma bestämde sig Johan för att ta mammas bil och köra iväg för att inhandla mat till kvällsmiddagen. På väg till matbutiken möttes han av en polisbil som vinkade in honom.

Polismannen frågade vem som äger bilen och Johan svarade att det var hans mamma som äger bilen och att han tillfälligt fick låna bilen för att handla mat som mamma och son tillsammans skulle laga till middag.

Polisen ifrågasatte om det verkligen stämde att bilen hade lånats ut till Johan

Polismannen bad att få ringa till Johans mamma men då Johan hade glömt sin mobiltelefon hemma kunde han inte ta fram ett telefonnummer till sin mamma och detta tyckte polismannen väckte ytterligare misstankar om att bilen inte rättfärdigt hade lånats ut till Johan av hans mamma.

Polismannen valde att misstänka Johan för olovligt brukande och beslagtog hans mammas bil.

Vi kontaktar Brukarkort.se för att höra oss för vad man bör tänka på när man kör någon annans bil som man inte själv äger

Brukarkort.se meddelar oss att man själva har hört historier om bilar som har beslagtagits av polisen för att man saknar ett så kallar brukarkort för fordon som styrker att man har rätt att köra en bil man inte själv äger.

Brukarkort.se rekommenderar att man alltid har med sig ett brukarkort när man kör en bil som man inte själv äger för att snabbt och enkelt kunna styrka att ägaren givit en rätt att bruka och köra bilen.

Beställ ett brukarkort här