Utrikesnytt

UTRIKESNYTT

Du hittar våra nyheter hos Google

Sök
Stäng denna sökruta.

Söka visum till Sverige från Surinam

Du som är medborgare från Surinam måste uppfylla vissa krav för att besöka Sverige och de övriga Schengenländerna. Det är obligatoriskt att ansöka om visum och skaffa en besöksförsäkring för att få resa in i Sverige för personer som är medborgare i Surinam. Ett visum är ett tillstånd för att få resa in och vistas i ett land. Här finns information om hur du ansöker om visum till Sverige och köper en reseförsäkring.

Här köper du besöksförsäkringen. (Du som bor i Sverige måste teckna försäkringen åt besökaren online).

Visumansökningar ska sökas i Sveriges ambassad, konsulat eller representant för Sverige där sökande är bosatt. Om Sverige inte har någon ambassad eller konsulat kan ett annat land företräda Sverige och ta emot samt pröva visumansökningarna från utländska medborgare. Du måste alltid ansöka om visum innan inresa i Sverige. För att kunna bjuda in släkt och vänner som behöver visum för att resa till Sverige ska du fylla i en inbjudningsblankett och skicka till den som ska besöka dig.

Gör alltid din visumansökan i god tid före planerad resa till Sverige och ha alla dokument som krävs. Det är obligatoriskt att skaffa en besöksförsäkring vilket du kan läsa mer om här nedan. När du har presenterat samtliga dokument kommer din visumansökan att prövas korrekt. Om handlingar saknas kan visumansökan nekas. När din visumansökan godkänns får du tillåtelse att resa in i Sverige och stanna i landet under en specificerad period.

Krav på besöksförsäkring inför visumansökan

En giltig besöksförsäkring är obligatorisk vid visumansökan. Det innebär att en utländsk medborgare från Surinam måste uppfylla kravet på medicinsk reseförsäkring innan godkänd visumansökan. Du måste kunna styrka vid ansökningstillfället att du har en besöksförsäkring. Det är även viktigt att du tar med dig ditt försäkringsbevis under resan till Sverige då du kan komma att behöva visa upp intyget vid inresekontroll.

Medborgare från Surinam  som är på besök i Sverige ska teckna en besöksförsäkring som uppfyller kraven på medicinsk försäkring. I en besöksförsäkring ingår kostnader för sjukvård med 30 000 euro per skadetillfälle. Besökaren får via försäkringen även tillgång till transport till hemlandet vid skada eller sjukdom samt dödsfall.

Så köper du försäkringen

Beställ här och välj besöksförsäkring. Du kan endast köpa besöksförsäkringen online.

Endast någon som bor i Sverige kan köpa besöksförsäkringen till den person som ska besöka Sverige. Försäkringen köps och tecknas online. Nödvändiga uppgifter som ska anges för att kunna teckna försäkringen är besöksperiod samt namn och födelsedatum till besökaren som ska omfattas av försäkringen.

Den person som bor i Sverige ska anges som försäkringstagare, alltså den person som köper försäkringen åt besökaren/gästen.