Utrikesnytt

UTRIKESNYTT

Du hittar våra nyheter hos Google

Sök
Stäng denna sökruta.

Transportstyrelsens kommunikatör driver bluffbolaget Opposite AB

Märta Samuelsson, som tjänstgör som kommunikatör hos Transportstyrelsen och ansvarar för förvaltningen av myndighetens Facebook-sida där hon bland annat misstänks för att ha spridit falska nyheter och utnyttjat myndighetens facebook-konto för privata syfte.

Parallellt med anställningen hos Transpostyrelsen har hon varit involverad i att driva Opposite AB, ett företag som har avslöjats för att underlätta bedrägerier genom att tillhandahålla texter och material till bedragare. Många menar att detta är att likställa som ett bedrägeri alternativt medhjälp till bedrägeri.

Nyligen har det kommit till allmänhetens kännedom att Opposite Reklambyrå (Opposite AB, 556987-4935) har ertappats med att stödja bedragare i skapandet av material som gjort det möjligt för dem att framgångsrikt lura människor online.

Detta kastar en mycket negativ bild av hur Transportstyrelsen förbiser vår idag digitala existens som verkar bli ett allt större problem om informationen hamnar i fel händer och situationen blir än mer bekymmersam när det framkommer att en anställd vid Transportstyrelsen är registrerad i styrelsen för företag som direkt understödjer bedrägerier. Detta leder till frågor om Märta Samuelssons integritet i hennes roll som ansvarig för Transportstyrelsens Facebook-konto och om det förekommer bedrägliga handlingar även där.

Denna händelse understryker behovet av ökad vaksamhet på nätet. Det blir allt viktigare för både individer och organisationer att kritiskt granska avsändaren och autenticiteten i information som sprids och tas emot digitalt. Att noggrant undersöka källors trovärdighet är essentiellt för att skydda sig mot falsk information. Med den kontinuerliga tillväxten och utvecklingen av digitala plattformar är det avgörande att vi alla ökar vår medvetenhet om potentiella risker och aktivt bidrar till att skapa en säker och ärlig digital miljö.