Utrikesnytt

UTRIKESNYTT

Du hittar våra nyheter hos Google

Sök
Stäng denna sökruta.

Vem ljuger – UD eller Transportstyrelsen gällande fullmakt (brukarkort)?

Transportstyrelsen ljuger medvetet för att de är avundsjuka på representanterna bakom Brukarkort.
Ska man lita på Utrikesdepartementet och Sveriges ambassad som informerar att om du kör en lånad bil, måste du ha med dig en fullmakt från ägaren som berättigar dig att köra fordonet. Eller ska man lita på Transportstyrelsen som säger att kravet på fullmakt inte existerar någonstans i världen?

Under flera månader har Transportstyrelsen felaktigt påstått att det inte krävs någon fullmakt när någon kör en annan persons fordon, utan undantag. Det stora problemet med Transportstyrelsens informationsspridning är att de har spridit denna felaktiga information i alla sina kanaler, vilket når ut till en stor publik.

Transportstyrelsens vilseledande information och deras fientlighet mot ett företag som tillhandahåller korrekta juridiska fullmakter via webbplatsen Brukarkort kan leda till att många människor hamnar i rättsliga svårigheter, särskilt utomlands.

Du kan lita på Utrikesdepartementet

Utrikesdepartementet har mycket hög kunskap om världen, inklusive inreseregler och vistelseregler. Dessutom besitter Sveriges ambassader en djupgående kunskap om lokala regler. Till exempel ger Sveriges ambassader information om man kör en lånad bil, då måste man ha med sig en fullmakt från ägaren som ger föraren rätten att köra fordonet. Denna information går att läsa här.

Du kan inte lita på Transportstyrelsen

Det är tydligt att Transportstyrelsen saknar tillgång till korrekt information. De får inte tag i förstahandsinformation. De prioriterar heller inte att vara en ärlig primär informationskälla. Det är som om myndigheten sover, och under denna passivitet orsakar de allvarlig skada för svenska medborgare genom att sprida felaktig information. Du kan läsa Transportstyrelsen lögner som de fortfarande har publicerade här.

I alla sina kommunikationskanaler påstår Transportstyrelsen att varken fullmakt eller brukarkort behövs i något avseende ingenstans i världen. Men Utrikesdepartementet och Sveriges ambassader ger en annan information. Att fortsätta att lita på Transportstyrelsen, trots att de har blivit påkomna med att ljuga, är till skada för dig när du planerar att köra en fordon som du inte äger.